Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

maanantai 17. helmikuuta 2014

Tule hyvä talotoimittaja

Kun päätös rakentamisesta oli tehty, oli aika valita talotoimittaja. Luulimme aluksi, että valintamme osuisi johonkin tunnettuun ja isoon talofirmaan, mutta toisin kävi. Valitsimme Siklatalot, joka ei ole suurelle yleisölle  - varsinkaan täällä pääkaupunkiseudulla - yhtä tuttu kuin vaikkapa Design-Talo, jonka tuotoksia esimerkiksi Asuntomessut ovat pullollaan. Päätökseen vaikutti moni asia, joita avaan tässä tekstissä.

Talon pohja meillä oli olemassa. Sen oli mieheni muokannut itse yhdestä Muurametalojen pohjasta. Kaikkien firmojen kanssa tällainen oman pohjan rakentaminen ei ollut edes mahdollista, joten jo alkuvaiheessa muutamat firmat karsiutuivat tästä syystä pois. Valintaprosessi oli kaiken kaikkiaan paljon vaikeampi, tunteellisempi ja pidempi kuin mitä olimme ajatelleet.  Koko kesä ja alkusyksy olivat varsinaista vuoristorataa, kun yhtenä päivänä jokin firma tuntui juuri oikealta ja toisena päivänä taas aivan väärältä valinnalta. Tähän vaikutti suuresti se, että talofirmojen myyjät ovat pääsääntöisesti aika mukavaa väkeä, mutta tarjoukset ovat kovin erilaisia. Kun myyjän luokse menee, hän saattaa tarjota kupposen kahvia tai muuten ottaa hyvin rennon ja jutustelevaisen otteen. Tuntuu siltä, että nyt tehdään talo juuri meille. Kaikki myyjät osaavat myös hienosti kertoa, miksi kannattaa päätyä juuri heidän firmaansa. Lopulta päästään siihen pisteeseen, että myyjä lupaa tehdä tarjouksen. Tästä alkaa jännitys. Ensinnäkin siinä, miten pitkään tarjousta saa odottaa, on valtavasti eroja eri firmojen välillä. Toiset vastaavat saman tien ja suostuvat lähettämään tarjouksen sähköpostitse. Toisten kanssa tarjousta joutuu odottamaan kolmekin viikkoa ja sitä pitää mennä paikan päälle kuulemaan. Useammin kuin kerran menimme innostuneina kuuntelemaan, mitä joku mukavalta vaikuttavan firman mukava myyjä meille on räätälöinyt - vain lähteäksemme pettyneinä takaisin kotiin. Tuntui, että hinta ja sisältö eivät millään kohdanneet. Joissain firmoissa myös tässä kohtaa paljastui, että myyjä oli kaunistellut meille hintaa jutteluvaiheessa, mutta paperille tämä edullinen hinta ei koskaan päässyt.

Lopulta, kun luulimme jo, että olemme katsastaneet kaikki yhtään potentiaalisilta tuntuvat firmat, hoksasi mieheni pyytää tarjouksen Siklalta. Tarjous tulikin nopeasti ja sähköpostitse. Hinta oli heti sen verran hyvä, että halusimme mennä tapaamaan myyjää paikan päälle. Myyjä oli todella kiva ja asiantunteva. Sikla nousikin saman tien kärkikaksikkoon vertailuissamme. Vihdoin syyskuun lopulla päätimme valita Siklan, sillä Siklan hinta ja laatu tuntuivat olevan kohdallaan. Lisäksi olimme käyneet katsomassa yhtä Siklan rakentamaa taloa, josta oli jäänyt hyvä fiilis.

Nyt, kun rakentamisen aloittaminen lähestyy jo kovaa kyytiä, olemme entistäkin tyytyväisempiä valintaamme. Sikla on osoittautunut oikein joustavaksi yhteistyökumppaniksi. Palvelu on ollut nopeaa ja ammattitaitoista niin myyjien kuin suunnittelijoidenkin puolelta. Odotammekin innolla tulevaa rakennusprojektia, sillä olo on luottavainen. Tästä tulee hyvä talo. Tulee tulee.

2 kommenttia:

 1. Isäni on suunnitellut joskus Siklalle taloja. Ilmeisesti tämä on kuitenkin omanne :) mekin suunniteltiin itse Lappli-talon pohjaa muuttaen tuleva talomme :)

  Käy toki tsekkaamassa meidän projektia blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pohjan suunnittelu on aika kivaa puuhaa ja loppujen lopuksi jopa tuntui, ettemme edes olisi voineet ottaa mitään valmista, sillä mikään ei aivan täysin täyttänyt toiveitamme. Kai se oli tämä perinteinen "nälkä kasvaa syödessä" -tilanne. ;)

   Kävinkin jo blogiasi kurkkimassa! Kivoja suunnitelmia teillä. Tsemppiä etenkin siihen, että rakennatte itse! Meistä ei olisi vastaavaan.

   Poista