Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Alustavia sisustussuunnitelmia


Flunssaa on riittänyt meidän perheellä tälläkin viikolla. Siitä huolimatta olen onnistunut kääntämään katseeni tulevan kotimme pintamateriaalivalintoihin ja hieman myös huonekaluihin. Suunnitelmat ovat vielä alustavia ja tarkoitus onkin hioa näitä huhtikuun alussa yhdessä sisustussuunnittelijamme kanssa, joka tulee projektiimme mukaan Siklan kautta. Ihanaa, että saamme hyviä vinkkejä joltain ulkopuoliselta henkilöltä, sillä vaikka oma maku onkin aika tarkka, käy toisinaan niin, että jonkun toisen idea vaikuttaakin lopulta omaa ajatusta paremmalta.Lattiamateriaali tulee olemaan kosteita tiloja ja eteistä lukuun ottamatta laminaattia. Tällä hetkellä silmää miellyttää eniten Roomsin Suite, joka on 1-sauvainen, lankkumainen laminaatti. Oheinen kuva on peräisin Värisilmän nettisivuilta. Lattian väri olisi näillä näkymin Grey Oak.

Ylipäätään kotimme värimaailma tulee noudattelemaan valkoisen, harmaan tai ehkä greigen, mustan ja vaalean puun yhdistelmää. Keittiön kaapit tulevat olemaan valkoiset ja keittiön taso massiivipuuta, todennäköisesti tammea.Myös seinien värit ovat valkoisen, greigen ja harmaan valikoimasta. Olohuoneen seinät tulevat olemaan valkoiset, mutta keittiön päätyseinä ja ehkä takkaseinä tulevat joko harmaan tai greigen sävyllä. Jotain tällaista on siis mielessä:
(Tikkurilan värikartat)

Eteiseen tulee tapettiseinä. Ja kyllä, tapettivalinta on nyt niin kovin muodikas Cole & Sonin Woods. Tosin puolustukseksi täytyy sanoa, että olen jo pitkään haaveillut kyseisestä tapetista, enkä ole tarttunut siihen siksi, että se on nyt trendikäs. Tapetin tarkka sävy on vielä hakusessa.

Kuva täältä

Makuuhuoneiden ja työhuoneen värit ovat vielä pohdinnassa. Etenkin lastenhuoneisiin olisi kiva saada jotain jännää mutta kuitenkin sellaista, jota jaksaa katsella useamman vuoden. Esikoisemme kyllä on kertonut moneen otteeseen haluavansa mansikan värisen huoneen. Katsotaan, miten käy.

Laattamaailma tuntuu ihan loputtomalta ja laattojen osalta päätökset ovatkin vielä hyvin auki. Yksi laatta on kuitenkin sellainen, johon olen kovin ihastunut. Sitä olen alustavasti suunnitellut eteiseen, Woods-tapetin kaveriksi.

CONCEPT R287/GREIGE 60X60R 1,08 M2/KRT PORCELLANANTOKyseessä on Conceptin laatta, jota on saatavana muun muassa juuri greigen värisenä. Pinta tuossa laatassa on ihana: vähän karhea ja betonimainen. Kuva on jälleen Värisilmän nettisivuilta.

Vessan, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen laatat tulevat varmaan olemaan jotain muuta. Todennäköisesti näihin tiloihin tulee paljon valkoista ja lisäksi tehosteseiniä. Paljon siis riittää vielä pohdittavaa!Pintamateriaalivalintojen lisäksi olen ennättänyt haaveilla myös ruokapöydän tuoleista ja ruokapöydän päälle tulevasta valaisimesta. Meillä on tällä hetkellä hyvin pieni ruokapöytä, joten se menee auttamattomasti vaihtoon. Pöytää en ole vielä löytänyt, mutta tuolit todellakin olen. Suuri rakkauteni on nimittäin BoConceptin London-tuoli (valkoisena). Kattoon puolestani haluan Octo-valaisimen. Eivätkö nämä sovikin ihan täydellisesti yhteen?

London-tuoli
Kuva täältä
Octo valaisin, koivu
Kuva täältä


Ellos Home Cotton-kattovalaisin
(Kuva täältä)
Vaikka kuvittelin, että nykyiseen vuokra-asuntoomme emme hankkisi vielä mitään uutta, en malttanut kuitenkaan olla ostamatta makuuhuoneeseen uutta valaisinta, kun sopiva tuli vastaan. Mielestäni tässä on samaa muotokieltä kuin Octossa. 
                                                            

Tämä Cotton-valaisin koristaa siis nykyisin makuuhuonettamme ja näyttää muuten livenä tosi kivalta! Valaisin on aika suuri ja uskonkin, että se pääsee paremmin oikeuksiinsa sitten tulevassa talossamme, jossa huonekorkeutta on aika paljon enemmän.

Voi että, innolla odotan tätä kaikkea!

2 kommenttia:

  1. Hyvälle vaikuttaa omat sisustussuunnitelmat, mutta totta varmaankin saada asiantuntijan varmistus värien, materiaalien yms yhteensopivuudelle. Hänellä on enemmän kokemusta vastaavista projekteista. Oikein tyylikästä, harmonista ja ennen kaikkea kodikkaan tuntuista tulee kodissanne olemaan. Oman kodinrakentamisen alku on sujunut suorastaan täydellisesti, iloitkaa siitä! Hyvää jatkoa raksahommeleihin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista ja neuvoista! Alku on tosiaan sujunut hyvin. Toivotaan, että näin menee jatkossakin. :)

    VastaaPoista