Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Keittiöunelmia

Unelmieni keittiössä on paljon säilytystilaa. Inhoan nimittäin sitä, kun lautaset, kattilat, kipot ja kupit pitää tunkea kaappeihin. Lopulta käy niin, ettei koskaan tule käyttäneeksi niitä, jotka ovat päätyneet kaapin perälle ja jopa unohtaa omistavansa jonkun kivan astian, koska ei vain ole tullut nähneeksi sitä pitkiin aikoihin.

Kun lähdimme suunnittelemaan keittiötä tulevaan taloomme, oli lähtökohtana se, että ahtaiden alakaappien sijaan haluamme vetolaatikoita. Niihin mahtuu enemmän tavaraa, eikä niiden sisälle tarvitse sukeltaa etsimään yhtään mitään, vaan kaikki on helposti saatavilla. Toinen unelma oli saada saareke, jossa voisi kokkailla ja samalla katsella olohuoneeseen. Halusimme modernia ja linjakasta tyyliä. Huomasinkin ihastelevani eniten vetimettömiä, valkoisia keittiöitä.

Näiden vaatimattomien unelmien toteuttaminen oli lopulta aika helppoa. Puustellin kanssa yhteistyössä suunnittelemamme keittiö on avara ja valkoinen. Siinä on paljon vetolaatikoita ja suuri saareke (tai oikeammin niemeke, koska sen toinen reuna on seinässä kiinni). Niemekkeen toisella puolella kokkaillaan ja toinen puoli toimii esimerkiksi juhlissa tarjoilupöytänä. Lisäksi keittiössä on korkea ikkuna. Tämäkin oli yksi unelmakeittiöni kriteereistä.

Puustellin havainnekuvien mukaan keittiömme näyttäisi tältä.

Niemekkeessä riittää säilytystilaa: vetolaatikoita on molemmin puolin.
Vanha kuva. Niemekkeeseen tulee neljä vetolaatikkoa tällekin puolelle.

Jääkaapin ja pakastimen viereen tulee uuni ja mikro.
Keittiön tasot ovat massiivipuuta ja mitä todennäköisimmin tammea. Hanat hankimme itse sekä keittiöön, vessaan että kodinhoitohuoneeseen ja näillä näkymin päädymme Grohen hanoihin. Pitäneekin kirjoittaa hana- ja suihkuvalinnoista vielä erillinen postaus... Jääkaapin ja pakastimen integroimista pohdimme kovasti, mutta lopulta kun testailimme erilaisia versioita keittiöliikkeessä, totesimme, että integroidut ovat liian painavia, vaikka toki kauniita ovatkin. Näin ollen meille tulee rosteriset koneet. Astianpesukone piilotetaan kuitenkin häveliäästi valkoisen oven taakse. Päättämättä on, ovatko ovet kiiltäviä vai mattapintaisia ja tuleeko keittiön välitilaan laattaa, lasia vai jotain muuta. Ideoita otetaan vastaan!

Mitä tykkäätte? Itse tykkään kovasti!

7 kommenttia:

 1. Kaunis keittiö, kyllä teidän kelpaa. :) Kovin paljon samaa fiilistä, kun meidänkin tulevassa. Aluksi mietimme mustaa, koska se tuntui niin ihanalta viimeksikin. Sitten mietin, että jos meillä on betonin ja mustan raudan ohella vielä musta keittiökin niin se on ehkä jo vähän liikaa. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Kivaa, teillekin tulee valkoinen keittiö! Mustat keittiöt on tosiaan ihania ja sellainen kävi omassakin mielessä, mutta sitten tuntui, että valkoinen on kuitenkin omampi. Tsemppiä myös teille loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja klassinen valinta valkoinen aina on. :)

   P.S. Sun kirjoitusta on niin ihanan helppo ja selkeä lukea. Se on järkevästi jäsenneltyä ja erinomaisen oikeakielistä. :)

   Poista
 3. Heip! Tuliko teille paljon lisäkustannuksia keittiön/kiintokalusteiden osalta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meille tulee kiintokalusteet Puustellilta keittiöön, vessaan ja kodinhoitohuoneeseen. Lisäksi kahteen makkariin tulee vaatekaapit. Tähän koko settiin tulee lisäkustannuksia alle 2000 euroa (mulla ei itse asiassa ole vielä ihan tarkkaa summaa) eli ei mun mielestä hirveän paljon siihen nähden, että panostettiin esimerkiksi keittiön koneisiin vähän enemmän ja meillä on myös massiivipuutasoa aika paljon. Tämän lisäksi kyllä hankitaan vielä erikseen liukuovikaapisto eteiseen jostain ihan toisesta paikasta, jota ei vielä itsekään tiedetä. :)

   Poista
  2. Okei kiva kuulla! Tässä itsekin kyseistä taloprojektia suunnitellaan :)

   Poista