Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Keskeneräisiä päätöksiä mutta valmiita päätyseiniä

Blogissa on ollut hiljaista pääsiäisloman takia, mutta taloasiat ovat olleet kuitenkin aktiivisesti mielessä. Ennen kaikkea sisustusasiat ovat olleet nyt pinnalla. Pitäisi päättää, minkälainen sisäkatto meille tulee, mitkä laatat, maalit ja laminaatti, mikä tulisija, saunan kiuas, minkälaiset lauteet, saunan seinä- ja kattopaneelit, ulko-ovet, väliovet ja niin edelleen. Olemme mieheni kanssa vielä molemmat rasittavan perinpohjaisia, joten mikään asia ei meillä mene kaavalla "ihan sama, otetaan vaik toi". Kun mukaan lisätään halu pysyä edes jotenkin järkevässä budjetissa, on lopputulos aika mukavasti hermoja nakertava. Itse asiassa yllättävän hyväntuulisesti me kumminkin näiden asioiden äärellä olemme pyörineet. Välillä vain kommunikaatiossa tulee kummallisia katkoksia. Kun itse olen jo luullut, että olemme valinneet jotain, kertookin mieheni, ettei asiasta oikeastaan olekaan ollut puhe. (Ilmeisesti sisustan taloamme ihan vain oman pääni sisällä...) On meillä onneksi jo joitakin ihan varmoja valintoja ja useita sinne päin.

Siklatalojen timpurit ovat myös aloittaneet työnsä tontilla. Jo ennen pääsiäislomaa tyypit olivat saaneet rakennettua talomme päätyseinät. Kun tänään pyörähdimme tontilla, olivat pitkät seinät jo hyvällä mallilla. Seinäelementit rakennetaan siis paikan päällä valmiiksi ja nostetaan sitten pystyyn. Timpurit arvelivat, että ensi viikon alussa he pääsisivät tähän vaiheeseen. Jee! Pakko mennä napsimaan kuvia. Ulkoseinän väri on näyttänyt muuten oikein kivalta nyt, kun sitä on nähnyt isommalla pinnalla. Täällä blogissahan minä sitä aikaisemmin vähän stressasin, mutta onneksi ihan suotta.

Pressujen alla piilossa...

...meidän päätyseinät

2 kommenttia:

  1. Maitokahvin värinen talo kuulostaa herkulliselle! (Keksinköhän nimen itse vai kuulinko/luinko joskus..?) Valkoiset ikkunanpuitteet raikastavat täydellisesti kokonaisuutta. Hienon valinnan teitte! Tsemppiä edelleen raksahommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitokahvi tai kaakao kuvaavat hyvin väriä. :) Kiitokset tsempeistä!

      Poista