Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Sisustus- ja säästöpäätöksiä

Sisustaminen ja säästäminen eivät helpolla istu samaan lauseeseen. Kaikki kiva maksaa ja tässä vaiheessa rakentamista tuntuu, että ihan kaikki maksaa ihan liikaa. Muutamat viimeisimmät sisustuspäätökset ovat kuitenkin olleet ilahduttavasti edullisempia kuin etukäteen kuvittelimme.

Kodinhoitohuoneen taso on ollut pitkään pohdinnan alla ja luulimme jo, että päädymme Kvikin mustaan täyslaminaattiin. Eilinen vierailumme Kvikin liikkeessä muutti kuitenkin mielemme. Nimittäin musta mattapinta suorastaan imee itseensä sormenjälkiä, eikä ehkä ole nappivalinta lapsiperheeseen. Ja olihan se vähän kalliskin... Onneksi löysimme sattumalta Kvikiltä mustan Nature Dark -laminaatin, jota saa 20 millimetrin paksuisena. Emme oikein koskaan ole syttyneet tavallisesta paksusta laminaattitasosta, joten tuo oli juuri mukavan ohuen ja siten siron näköinen. Tästähän tuli myös säästökohde, sillä Nature Dark -laminaatti maksaa selvästi vähemmän kuin täyslaminaatti. Eikä siihen jää sormenjälkiäkään! Varsinainen löytö siis.

Alla Kvikin musta täyslaminaatti, päällä Nature Dark -laminaatti

Toinen kohde, jossa päätettiin säästää, on suihku. Aikaisemmin kerroin, että meille olisi tulossa Grohen Rainshower System 400. Kävimme muutama päivä sitten vielä uudelleen katsomassa kyseistä suihkua ja nyt se näyttikin aivan käsittämättömän isolta, liian isolta meidän pienehköön pesuhuoneeseemme. Niinpä päätimme, että otamme saman suihkun mutta pienempänä versiona eli 210-millisenä. Ja lompakko kiittää!

Kolmas säästökohde tuli vähän yllättäen. Kävimme pientä kädenvääntöä mieheni kanssa liesituulettimesta. Sanoin, että meille riittää jokin edullinen. Mies oli kuitenkin sitä mieltä, että liesituuletin tulee niin näkyvään kohtaan taloa - keittiön ja olohuoneen väliin - ettei siinä voida säästää. Oikeassa hän toki olikin. Lopulta päädyimme Lapetekin Luxor-V saarekemalliin, joka ei ole meidän mittapuun mukaan kovinkaan edullinen mutta on kyllä sitäkin hienompi. Valinnan jälkeen saimme kuitenkin yllätykseksemme Puustellista kyseisen liesituulettimen hyvällä alennuksella, mistä olimme tietenkin hyvin ilahtuneita. Kiitos Puustelli!

5097
Lapetek Luxor-V

Nämä muutamat säästöt ovat tuoneet minulle mielenrauhaa, sillä budjetti pyörii nyt selvästi enemmän mielessä kuin rakentamisen alkuvaiheessa. Hieman harmaita hiuksia aiheuttaa tällä hetkellä kuitenkin se, että yksi Siklan kanssa sovittu muutostyö aiheuttaa todennäköisesti enemmän kustannuksia, mitä olimme osanneet odottaa. Täydellinen stressittömyys taitaa siis olla vielä kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti