Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

perjantai 7. helmikuuta 2014

Matka alkaa

Meidän ei koskaan pitänyt aloittaa rakennusprojektia. Itse ajattelin, ettei meillä riitä siihen raha. Mieheni ajatteli, ettei meillä riitä siihen pinna. Kuitenkin monen sattuman summana löysimme itsemme heinäkuussa 2013 siitä pisteestä, että meidän piti päättää, ostaisimmeko kaupungin meille osoittaman tontin vaiko emme. Tontin edullinen hinta houkutti, mutta ajatus rakennusprosessista huimasi päätä. Koko loppukesä käytettiinkin siihen, että luimme erilaisia rakennusblogeja, kävimme kiertelemässä uusilla omakotitaloalueilla, haastattelimme ihmisiä, jotka rakentamisesta jotain tiesivät, vierailimme erilaisissa talonäytöksissä, stressasimme, haaveilimme ja lopulta teimme päätöksen. Kyllä, tämä olisi projekti, johon hyppäisimme mukaan kauhusta ja innostuksesta kiljuen.

Tuon kesän jälkeen tilanne on edennyt siihen, että olemme lunastaneet tontin ja valinneet itsellemme vastaavan mestarin sekä talon rakennuttajan. Maaurakan sekä perustusten tekijät ovat vielä pohdinnoissa. Talofirman valinta ei muuten ollut kovin helppo tehtävä ja siitä aionkin kirjoittaa vielä erillisen postauksen. Lopulta päädyimme Siklatalojen muuttovalmiiseen taloon, johon pohjan suunnittelimme pitkälti itse.

Entä mitä odotan tältä blogilta? Ykkösmotiivini kirjoittaa tätä on itsekäs: haluan ikuistaa perheemme talonrakennusmatkan hauskoin tekstein ja kivoin kuvin (heh, luon siis itselleni heti paineita). Toinen motiivini sen sijaan on epäitsekäs. Koska itse luimme alkuvaiheessa paljon erilaisia rakennusblogeja ja koimme ne aidosti hyödyllisiksi ja ilahduttaviksi, haluan tarjota muille omasta talosta haaveileville saman. Toivottavasti siis blogista tulee kiva ja meidän talosta hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti