Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

tiistai 18. helmikuuta 2014

Suunnitelmia

Edellisessä postauksessa mainitsin, että kilpailutimme talofirmoja pohjalla, jonka mieheni oli muokannut eräästä Muurametalojen pohjasta. Tuo Muurametalojen pohja oli Jalava V-132 ja sen A-malli. Kovin paljon oma pohjamme ei tuosta eroa, mutta pesuhuoneesta teimme suuremman ja talon ulkomittoja muutimme tontillemme sopiviksi. Samalla olohuoneen muoto muuttui.


Huoneistoala talossamme on 128 neliömetriä. Mitään suuren suurta lukaalia emme siis ole rakentamassa, vaan juuri sopivan meidän nelihenkiselle perheellemme. Ei muuten kannata tuijottaa pohjakuvan huonekalujen paikkoja liian vakavasti. Ne ovat esimerkiksi lastenhuoneiden osalta lähinnä suuntaa antavia. Makuuhuoneita on siis kolme, ja lisäksi halusin ehdottomasti taloomme kirjasto-/työhuoneen. Se onkin sijoitettu luontevaksi jatkoksi olohuoneelle. Tärkeä vaatimus pohjalle oli myös se, että keittiö ja olohuone muodostavat yhden ison tilan, jossa ikkunat avautuvat samaan ilmansuuntaan. Takapihan puoleisella pitkällä seinällä onkin paljon isoja ikkunoita. Lisäksi halusimme, että kodinhoitohuoneesta on pääsy ulos. Näin ollen tila toimii myös kuraeteisenä, etenkin kun oven eteen sijoitetaan kurasyöppö. Kahden pienen lapsen kanssa tämä on aika tärkeä seikka.


Takapihallemme tulee terassi, johon tulee lasikatto. Lisäksi terassi kiertää talomme eteläpäädyn ympäri. Portaita tulee etupihan puolelle ihan siitä syystä, että tonttimme on lievää rinnettä. Talon lisäksi tontille rakennetaan varasto-autokatos, joka näkyy viimeisenä alla olevassa kuvassa.


Rakennuspaikkamme kaava määrää, että taloon on tultava punainen tiilikatto. Itse olisin valinnut varmaan mustan, mutta tällä mennään nyt. Huh. Jännää. Pääseekö tänne joskus ihan oikeasti muuttamaan?

2 kommenttia:

  1. Jos tästä ei tule hyvä talo niin ei mistään. :) Onnea matkaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Onnea varmasti tarvitaan. :) Sellaista rakennusprojektia tuskin onkaan, jossa kaikki menee aivan täydellisesti nappiin. Jänniä hetkiä siis odotellessa.

    VastaaPoista