Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pihasuunnitelma valmiina!

Saimme lopullisen pihasuunnitelmamme eilen - ja nyt se näyttää kivalta! Suuret kiitokset Kirsi Tuomiselle, joka selvästi oli kuunnellut toiveitamme ja suunnitellut meille sellaisen pihan, jota ilolla lähdemme rakentamaan. Yritämme mahdollisimman paljon tehdä itse ja siksi pihan rakentaminen etenee varmasti hitaasti, mutta ei se mitään. On ihan kiva päästä vähän kaivamaan ja kitkemään omaa tonttiaan, ja säästäähän siinä paljon rahaa. Kitkeminen itse asiassa aloitettiin jo tänään, kun mieheni kävi rinteen rikkaruohojen kimppuun yhdessä omien vanhempiensa kanssa. Olipa kiva, kun saatiin apuja! Tästä se lähtee!


Kovin yksityiskohtaisesti en aio käydä suunnitelmaa täällä blogissa läpi, mutta rinteestä ajattelin hieman kertoa.

Rinteeseen on tulossa kiviä, havuja ja pensaita. Havuista meille tulee kääpiövuorimäntyjä, tuivioita sekä laakakatajaa. (Kaikki havujen kuvat täältä)

http://www.harvialataimi.fi/stoy/productimage.php?i=1624.jpg&m
http://www.harvialataimi.fi/stoy/productimage.php?i=1628.jpg&m
http://www.harvialataimi.fi/stoy/productimage.php?i=1653.jpg&m

Pensasvalikoimasta suunnitelmaan päätyi muun muassa syksyisin punaiseksi lehahtava lamoherukka ja vaaleanpunaisena kukkiva rinneangervo. Lisäksi rinteeseen istutetaan kuukausimansikkaa, pensasmustikkaa sekä omenapuu. Kiva, kun saadaan hyötykasvejakin!

http://suomalainentaimi.fi/wp/wp-content/uploads/2011/03/lamoherukka.jpg
Lamoherukan kuva täältä
Rinneangervon kuva täältä

Takapihaa on tarkoitus tehdä mahdollisimman pitkälle vielä tänä syksynä, mutta etupiha saa todennäköisesti odotella vuoroaan ensi vuoteen. Välillä täytyy keskittyä ihan vain elämiseenkin. Aika hyvin tämä taloprojekti nimittäin lohkaisee aikaa, energiaa - ja rahaa.

2 kommenttia:

  1. Vau, kuinka ihana piha teille tulee!! Suunnittelijakin on varmasti tyytyväinen, kun sai toteuttaa toiveenne unelmienne puutarhasta paperilla. Ehkäpä jo ensi kesänä saatte napsia mustikoita "parempiin suihin" omalla yläpihalla :)

    VastaaPoista