Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

tiistai 9. syyskuuta 2014

Esittelyssä ruokailutila

Ylihuomenna tulee kaksi viikkoa siitä, kun muutettiin taloon. Olo on välillä ollut aika väsynyt, sillä arki on ollut kiireistä ja olemme silti yrittäneet kovalla tohinalla laittaa kotia kuntoon. Valmista ei todellakaan vielä ole, mutta jotakin kuvattavaa silti jo löytyy. Ensimmäiseksi esittelykohteekseni valikoitui ruokailutilamme, jota koristavat muun muassa pitkään ihailemani BoConceptin London-tuolit sekä Secto Designin Octo-valaisin. Valaisin sopiikin muuten kivasti yhteen rimakaton kanssa.
Iltatunnelmaa

16 kommenttia:

 1. Upean näköistä! :) Meille on tulossa hyvin samantyylinen olohuone-keittiö kokonaisuus kera viiston katon ja nyt on tapetilla ollut kyseisen sisäkaton kaltevuus. Näin ollen, saanko kysyä, että kuinka korkea teillä on tuo olohuone-keittiön viisto katto matalimmillaan ja mikä onkaan sen kaltevuus?

  Mukavaa syksynjatkoa!

  Vertti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja saahan sitä kysyä. :) Huonekorkeus meillä on 2,8 metriä (joka on siis tuo matalin kohta). Sisäkaton kaltevuus on 1:4 eli katto nousee reippaasti. Ollaan oltu tähän tyytyväisiä, sillä tila tuntuu selvästi avaralta. Vinkkinä kyllä, että kannattaa miettiä akustiikkaa, jos haluaa näin jyrkän kaltevuuden. Tila kaikui ennen rimakaton asennusta tosi paljon. Tuon rimakaton alla oleva kangas poistaa kaikua tehokkaasti. Mutta se on toki vain yksi tapa vaikuttaa akustiikkaan - keinoja on varmasti useita. :) Tsemppiä rakennusprojektiin!

   Poista
 2. Oi, kiitos paljon pikaisesta vastauksesta! :) Olen aika myyty näistä sinun kuvistasi ja tuo rimakatto lähtee ehdottomasti myös mietintämyssyyn. Tuo katto on todella kaunis ja myös sen tuoma akustiikkapuoli ehdottomasti pelkkää plussaa! Ainut asia mikä askarruttaa kovinkin, on hinta. Kuinkahan paljon tuollaiselle rimakatolle pitäisi raivata budjetista tilaa noin niin kuin suurinpiirtein per neliömetri? ;)

  Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amatöörivalokuvaaja kiittää. :) Mut hei, jos katto aidosti kiinnostaa sua, laita mulle vaikka viestiä, niin yritän vastailla kysymyksiisi parhaani mukaan. Osoite on tulehyvatalo@gmail.com

   Poista
 3. Oih, miten kaunista! Todella onnistunut! Ja tuo rimakatto on ihan nappi :)

  VastaaPoista
 4. Voi wau, tuo rimakatto on todella kaunis! Onneks löysin blogiinne tässä vaiheessa raksaa... kun vielä voi listalle lisäillä vaikka ja mitä. Kuten tuollaisen rimakaton :)

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ilman muuta listalle vaan! :) Kiva, jos tästä blogista on jotain iloa muillekin kuin itselle. :)

   Poista
 5. Pähkäilemme talotoimittajaa ja Siklatalo on uusi tuttavuus. Lueskelemme mielenkiinnolla blogiasi ja jäämme innolla odottamaan uusia kuvia ja juttuja. Ps. Ruokailutila ja keittiö näyttävät todella tyylikkäiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja anteeksi, että vastaus on kestänyt näin tolkuttoman kauan. Meillä Siklatalot tekivät kyllä hyvää jälkeä eli sen puolesta voin suositella. :)

   Poista
 6. Moi! Siinäpä ne tuolit nyt ovat. Kauniit ovat, hyvä maku.;) miten pinnatuolit, eivät ainakaan vielä ole pöydän ympärillä. Ei toki kyllä niitä kaipaakaan.8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! No siinäpä ne tuolit tosiaan ovat. :) Itse asiassa pinnatuolitkin päätyivät pöydän ympärille, kun pidimme juhlat ja otimme pöydän jatkopalat käyttöön. Hyvin sopivat kokonaisuuteen! Kuvia on tulossa kyllä vielä. :)

   Poista
 7. Upea ruokailutila ja ihana talo! Ruokapöydän valmistaja/ ostopaikka olisi myös kiva tietää. Nimim. juuri tuollaista haen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on ostettu Kruunukalusteesta. Kulkee siellä Lina-nimellä. Sopii mun mielestä erinomaisesti noiden London-tuolien kanssa yhteen. Ja kiitokset kehuista! :)

   Poista