Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

lauantai 13. joulukuuta 2014

Esittelyssä olohuone, työhuone ja eteinen

Täällä ollaan! Niin minä kuin joulukuukin. Ihanaa, että saatiin vihdoin tänne eteläänkin lunta, vaikka eipä se kovin kauan taida maassa pysyä. Lumi toi mukanaan niin upean valon meidän kotiimme sisälle, että oli ihan pakko ikuistaa se kuviin. Samalla kokeiltiin ensimmäistä kertaa kuvaamista jalustan kanssa.

Tällä kertaa siis postauksen aiheeksi pääsivät niin olohuoneemme, työhuoneemme kuin eteisemmekin. Ihan lopullisessa ulkomuodossa eivät nämä tilat vielä ole, mutta aika pitkälle sisustettuja kuitenkin.

Takan viereen olen valinnut Ferm Livingin Grid Laundry Basketin toimimaan lasten lelujen piilopaikkana. Ainakaan meidän lasten leikeissä eivät legot, nuket ja pehmot aina jaksa pysyä lastenhuoneissa, joten tuonne on helppo siivota kaikki viimeistään illalla lasten mentyä nukkumaan.


Eteisessä suosikkejani ovat valkoinen pukeutumisjakkara, jonka mieheni on tehnyt lapsena koulussa sekä nuo lilat Luhdan pikkukorit, jotka toimivat hyvinä pikkutavaroiden säilytyspaikkoina. Toki myös iso peilikaappi mahdollistaa sen, että eteinen pysyy siistinä.Olohuoneen jatkeena oleva työhuone toimii meillä myös vierashuoneena. Sisustaminen on kyllä vielä kesken, sillä ikkunassa ei ole tällä hetkellä muuta kuin sälekaihtimet ja jouluvalot.


Ja tässä tämän päivän lumitilanne. Melko ohut on kerros. Onneksi saimme syksyllä laitettua terassin lasikaton valmiiksi, niin kelpaa perheemme pienimmän nukkua ulkona päiväunia sateista huolimatta.

 
Ja loppuun vielä kuva hieman toisenlaisesta talosta, josta kiitokset kuuluvat anopille. Seuraavassa postauksessani luvassa on vähän enemmänkin jouluntunnelmaa. Yritän siis palata asiaan hieman aikaisempaa nopeammin! ;)

17 kommenttia:

 1. Ompas kivan näköistä:) Hienon talon olette rakentaneet ja hyvällä maulla sisustaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva saada palautetta ja vielä oikein positiivistakin. :) Hyvää joulun odotusta sinne!

   Poista
 2. Aivan ihanan talon olette rakentaneet:-) meillä rakennusprojekti vasta alkuvaiheessa ja oltais Sikla- taloista kiinnostuneita. Juuri samanlaisen talon haluisin kun teillä:-) siinä on kaikki kohdallaan ei mitään liikaa tai liian vähän ja olohuoneen vinokatto on aivan ihana ( huokaus) täytyy joululomalla lukea koko blogisi :-) Oikein mukavaa Joulua uuteen kotiin. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sitä olenkin toivonut, että blogista olisi jollekin toiselle rakentajalle iloa ja hyötyä. Kiva kuulla siis, että olet löytänyt tästä jotain mieluisaa. Lue ihmeessä läpi ja kysy, jos tulee jotain erityistä mieleen. :) Ihanaa joulua sinnekin ja tsemppiä rakennusprojektiin!

   Poista
 3. Ihana tuo teidän sohva! Mistä se on hankittu, jos saan kysyä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura, ja syvät pahoittelut siitä, että olet joutunut odottamaan vastausta näin tolkuttoman pitkään. Olen ollut blogitauolla, enkä ole siksi vastaillut kysymyksiin nyt muutamaan kuukauteen. Toivottavasti vastaukseni ei tule liian myöhään.

   Sohvamme on ostettu Vepsäläiseltä ja se on Sitsin Brandon: http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/sohvat/brandon-modulisohva On ollut tosi ihana sohva, joten voin suositella! :)

   Poista
 4. Hei!Kauniin näköistä!Onko kaikki seinät(paitsi väriseinät) maalattu g486:lla?eli onko missään tuota vaikeampaa maalia käytetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En tiedä, luetko enää vastausta, kun aikaa on kulunut niin paljon, mutta vastaanpa nyt kuitenkin: kyllä, kaikki seinät on maalattu samalla maalilla eli g486:lla (lukuun ottamatta makkareiden tehosteseiniä). Hyvää joulua sinne!

   Poista
 5. Onko teidän sohva valkoinen, vaalean harmaa vai vaalea beige sävyltään?

  VastaaPoista
 6. Mikä tuo teidän lattia on? Aivan ihana :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköistä on! Mistä tuo ruokapöytä on? :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis talo ja etenkin tuo olohuoneen katto saa meidät huokailemaan. Kuinka paksusta rimasta katto on tehty? Ja mikä teillä on huonekorkeus? Millainen rimakatto on ollut käytössä? Onko rimat vääntyilleet/kerääkö se pölyä kuten joku kerroi aivan varmana tietona. En edes tiedä kuinka monta kertaa olen kuvia selatessani aina palannut takaisin tähän kuvaan ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Raksamimmit! En tiedä, huomasitko, mutta olemme muuttaneet tästä talosta pois ja rakennamme jo seuraavaa taloa. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan uutta taloprojektiamme: https://kohtiuuttakotia.blogspot.fi/ Tämä blogi on siis periaatteessa jo sulkeutunut, mutta vastailen nyt kuitenkin sen, mitä osaan.

   Rimakatto oli käytössä meillä oikein hyvä, enkä huomannut siinä mitään ongelmia. En esimerkiksi koskaan asumisen aikana tullut edes ajatelleeksi, että se voisi pölyyntyä, mutta kai se ihan mahdollista on. Eteisestä jouduimme naputtelemaan jonkun kohdan paremmin kiinni kahden vuoden asumisen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään kummoinen juttu, vaan ihan vain tuntui, että yksi reuna oli huonosti kiinni. Olohuoneessa ei tällaisia ongelmia ollut.

   Rimakatto on toki todella vaativa tehdä ja meilläkin meni kahdella taitavalla timpurilla siihen runsaasti aikaa. Ihan kenelle tahansa en uskaltaisi sellaisen rakentamista antaa tehtäväksi. Mitä lyhyemmät rimat, sen helpompi niitä on käsitellä. Siksi esimerkiksi eteisen rakentaminen oli helpompaa kuin olohuoneen. Riman leveys on 45 mm ja rako vajaan sentin (kynän leveys). Huonekorkeus on 2,8 metriä matalimmillaan. Korkeimmassa kohdassa taitaa olla jopa neljä metriä.

   Kyllä minä edelleen suosittelen rimakattoa! Etenkin korkeassa tilassa se toimii upeasti sekä visuaalisesti että myös akustiikan kannalta. Hyvät tekijät se kuitenkin vaatii. :)

   Poista
 9. Mikä teillä on huonekorkeus ja katon kaltevuus sisäkatossa?

  VastaaPoista