Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

torstai 12. kesäkuuta 2014

Iloa autokatoksesta ja pihan suunnittelusta

Täällä kirjoittelee jälleen iloinen rakennuttaja. Mielialani koko rakennusprojektin suhteen on kääntynyt mukavaan nousuun viime viikon pienen notkahduksen jälkeen. Talo tai oikeastaan koko piha on edistynyt tällä viikolla isoin harppauksin, ja nyt on vihdoin tullut tunne, että kyllä tämä vielä joskus valmistuu.

Tiistaina tapasimme pihasuunnittelijan. Olemme olleet piha-asioissa ehkä vähän myöhään liikkeellä, sillä suunnittelijan puoleen voisi toki kääntyä jo silloin, kun aletaan vasta suunnitella taloa ja sen rakentamista. Me päätimme kuitenkin ensin katsoa, miltä talo alkaa tontilla näyttää ja pyytää suunnittelijan vasta sitten paikalle. Minua jännitti kovasti, mitä suunnittelija sanoo tontistamme ja etenkin takapihamme suuresta haasteesta eli rinteestä. Rinne on jyrkkä, mutta siitä pitäisi saada kunnon katseenvangitsija, sillä käytännössä sitä me olohuoneemme isoista ikkunoista katselemme. Pihasuunnittelijamme oli onneksi sitä mieltä, että rinteestä tulee hieno ja mitään huolta ei ole. Olisin voinut halata häntä. Ensi viikolla tapaamme hänet uudelleen ja silloin käymme pihasuunnitelman luonnoksen tarkkaan läpi. Ihanaa, ihanaa!

Talon lisäksi tontillemme on rakentunut nyt myös autokatos-ulkovarasto. Timpurit rakensivat sen jotakuinkin kolmessa päivässä eli melkoisen vauhdikkaasti. Kylläpä tontin ilme muuttui paljon, kun autokatos saatiin pystyyn! Siitä tuli heti paljon ehjemmän ja sopusuhtaisemman näköinen. Katos tuo myös etupihalle mukavaa yksityisyyttä, koska se sijaitsee heti kadun vieressä ja estää näin näkyvyyttä pihallemme. Harmikseni minulla ei ole vielä kunnon kuvia tontista ja autokatoksesta, mutta loppuviikosta lupaan lisäillä niitä tänne blogiin. Nyt joudutte tyytymään auton ikkunasta pikaisesti napattuun kuvaan.


Olisi taas raksasiivouksen aika...
Hyvä tästä vielä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti