Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

torstai 26. kesäkuuta 2014

Pientä pihastressiä

Tapasimme pihasuunnittelijamme maanantaina. Alun perin meidän piti nähdä jo ennen juhannusta, mutta työkiireiden takia tapaaminen siirtyi. Nyt saimme tutustua suunnittelijamme luonnokseen ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että ensireaktio sekä minulla että miehelläni oli järkytys. Ei niinkään sen takia, että hän olisi tehnyt huonon suunnitelman, vaan lähinnä sen takia, että suunnitelma oli ihan jotain muuta, mitä odotimme. Se oli myös aika radikaali ja sen toteuttaminen olisi tullut hyvin kalliiksi. Oli vähän sääli romuttaa toisen suunnitelma lähes täysin, mutta onneksi suunnittelija oli sitä mieltä, että hän voi tehdä vaikka kuusi erilaista luonnosta. Etupihan osalta suunnitelma pysyy varmaan aika samanlaisena, mutta lähinnä rinne oli se, jota emme voi toteuttaa hänen alkuperäisen ideansa mukaan.

Jospa tästä kivan saisi...

Pihasuunnittelijamme lupasi vielä käydä uudelleen tontilla mittailemassa rinnettä, jotta tiedetään, minkälainen tukimuuri olisi riittävä. Tavoitteena siis on tehdä rinteestä siisti ja nätti, jotta sitä sitten olisi mukava katsella ympäri vuoden. Kiviä, havuja ja joitakin pensaita sinne nyt ainakin tulee. Vähän ahdistuneina me tapaamisesta maanantaina poistuimme, mutta nyt tuntuu jo paremmalta. Suunnittelija tuntui lopulta ymmärtäneen, mitä me toivomme, joten odotan, että seuraava luonnos näyttää meille sopivalta. Ja onneksi meillä on pihalla tuon rinteen lisäksi ihan kivat oleskelutilatkin...

Palailen suunnitelman kanssa siis myöhemmin asiaan!

4 kommenttia:

 1. Ajan kanssa rinteestä tulee vielä upea! Aikaa, vaivaa ja rahaakin se vaatii, mutta ajatukset ja ideat lentoon!! Ehkä vasta se 7. suunnitelma on toteuttamiskelpoinen tai suorastaan täydellinen :))
  Näin juuri tallenteen (Eden, Liv 26.5.) rintamamiestalon rinnepihan toteutuksesta. Huikea! Pensasmustikat ikivihreiden seassa oli herkullinen ja näyttävä oivallus. Tukeva, kestävä perustus ensin ja jatkoa voi suunnitella terassilla tai olohuoneen isojen ikkunoiden ääressä istuskellessa myöhemmin syksyllä. Tämä oli vain yksi ehdotus ja toiveena huolestuneisuutenne helpottaminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset lohdutuksista! :) Kyllä me kuitenkin aiotaan tuo rinne tehdä tänä kesänä valmiiksi, sillä sinne täytyy päästä isolla koneella. Voi olla, että myöhemmin se ei ole enää samalla tavalla mahdollista. Etupihaa sen sijaan voidaan rakennella myöhemminkin. :)

   Poista
 2. Moi! meillä on samanlainen jyrkkä rinne maastoitavaksi. Itse olen ajatellut alustavasti asentaa rinteeseen juuttikankaan metellikoukuilla ja istuttaa villiviiniä rinnettä pitkin kiipeämään. Se olisi kauniin vihreä kesäisin ja tarpeeksi tiivis pitämään rikkaruohoja ajan saatossa poissa pelistä. Syksyisin saisi kauniin ruskanpunaista vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varmasti hyvä idea. Rinne on meilläkin sen verran jyrkkä, ettei sinne oikein viitsi lähteä rikkaruohoja kitkemään. Tällä hetkellä tuntuu, että meille voisi tulla paljonkin ihan vain kiveä, mutta katsotaan nyt, mihin tässä lopulta päädytään. :)

   Poista