Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Sähköt paperilla ja kohta talossakin

Sähköt on suunniteltu! Saimme jo joskus maaliskuussa käsiimme talomme sähkösuunnitelman, johon tuli tehdä muutoksia oman maun mukaan. Koska emme aiemmin ole juuri miettineet omakotitalojen sähkö- taikka valaistusasioita, vaati tämä tehtävä aika paljon googlailua ja perehtymistä muiden tekemiin suunnitelmiin. Sen totesimme kuitenkin nopeasti, että valaistukseen pitäisi tehdä eniten muutoksia.

Led-spotteja halusimme oikeastaan kaikkialle muualle paitsi makuuhuoneisiin, ja niitähän me sitten asettelimme suunnitelmaan sinne tänne siinä toivossa, että hyvä tulisi. Lisäksi keittiöön yläkaappien alle ja päälle on tulossa led-listaa. Kodinhoitohuoneessa lista tulee vain kaappien alle. Saunaan puolestaan halusimme kuituvalot. Pistokepaikkoja ja ulkovaloja lisäsimme aika paljon, ja joidenkin katkaisimien paikkoja vaihdettiin. Tuntui vaikealta tehdä kaikkia näitä päätöksiä, kun emme vielä tarkkaan tiedä huonekalujen paikkoja. Toistaiseksi olemme tyytyväisiä kaikkeen, vaikka käytäntöhän vasta myöhemmin opettaa, tuliko tehtyä hyviä vai varsin hölmöjä päätöksiä.

Alla on talomme lopullinen sähkösuunnitelma. Itse pohjapiirros sen sijaan ei ole lopullinen, vaan jokin hivenen vanhentunut versio. Kuvasta poiketen meille ei esimerkiksi tule tuulikaappia ja kodinhoitohuoneen sisäänkäynnin ovi aukeaa toiseen suuntaan. Keittiön kalusteetkaan eivät ole aivan oikein. Sähköjä tästä kuvasta sen sijaan voi tuijottaa ihan mielin määrin, jos tuosta johtohässäkästä nyt mitään selkoa saa... Toivottavasti sähkömies saa, sillä hän tulee huomenna talolle tositoimiin.


3 kommenttia:

  1. Tutulla myös alkaa sähkötyöt tässä lähiaikoina. Täytyy mennä sitten katselemaan paikan päälle. Meidänkin ehkä jotain päivitysjuttuja pitää pian tehdä. Nuo Led spotit olisikin kiva saada myös.

    VastaaPoista
  2. Näyttää hauskoilta nuo suunnitelmat ja samalla monimutkaisilta. Meillä myös sähkötyöt alkaa parin kuukauden kuluttua. On kiva sitten, kun saa valotkin päälle. Pikkuhiljaa valmistumista kohti.

    VastaaPoista
  3. Kiva juttu että on saatu kaikki hyvin suunniteltua. Meidän täytyisi myös sähköasennus tilata tänne meidän mökille. Sitä on kunnostettu, mutta sähköjä vielä ei ole saatu laitettua. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

    VastaaPoista