Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Päätöksiä ja maalikokeiluja illan hämärtyessä

Samaan aikaan kun tontilla on kaivinkone aloittanut työnsä, on täällä podettu flunssaa lähes koko perheen voimin. Itse en olekaan päässyt käymään tontilla sitten viime sunnuntain. Hyvää sinne kuitenkin kuuluu. Onneksi.

Flunssan keskellä olemme mieheni kanssa tehneet erilaisia päätöksiä talon suhteen. Ja niitähän riittää. Olen oikeastaan vasta tällä viikolla herännyt siihen, että talon rakentaminen tulee aiheuttamaan minulle aika monia hermostuneita hetkiä, kun yritän päättää asioista, joita en kunnolla ymmärrä tai joiden pohtimiselle en lapsiperheen kiireisestä arjesta johtuen löydä riittävästi aikaa. Tästä erinomainen esimerkki on talon sähkösuunnitelman tekeminen. Talopaketin mukana tuleva suunnitelma on hyvin pelkistetty. Siihen kuuluu perusasiat. Jos haluaa, että taloon tulee led-/halogeenispotteja, led-nauhaa, himmentimiä tai muita hienosteluja, pitää joko itse päättää niistä tai pyytää ammattilaista apuun. Tässä kohtaa aiomme säästää rahaa ja päättää ihan itse. Nyt kun vielä jostain oppisi suunnittelemaan hienon valaistuksen omakotitaloon...Viime aikoina olenkin lasten nukkumaanmenon jälkeen käyttänyt iltani niin, että olen keittänyt kupin teetä ja perehtynyt erilaisiin valaistussuunnitelmiin ja -ohjeisiin. Lopputuloksesta kerron joskus myöhemmin lisää, sillä tässä on onneksi vielä aikaa pähkäillä. Tarkalleen ottaen lattiavaluun asti aikaa.

Sen sijaan melkoisen pikapäätöksen teimme talon ulkoseinien värin suhteen. Tai tavallaan se ei ollut pikapäätös lainkaan, sillä rakennuspaikan kaavassa luki, että talon on oltava vaalea, ei valkoinen eikä harmaa. Koska emme halua mitään kovin värikästä taloa, valitsimme vaaleanruskean. Jälleen kerran kiireisestä arjesta johtuen emme koskaan ehtineet (tai rehellinen vastaus varmaan olisi, ettemme saaneet aikaiseksi) ostaa pientä purkkia haluamaamme sävyä. Niinpä talon väri valittiin (ja ilmoitettiin myös rakennuslupahakemukseen) pelkän värikartan tuijottamisen ja kevyen googlailun tuloksena. Eilen, viimeisenä iltana ennen asian sinetöimistä Siklatalojen kanssa, ostimme vähän valitsemaamme maalia (Tikkurilan 563X) ja sudimme sitä iltahämärässä pariin lautaan. Lopputulos näytti seuraavana aamuna tältä:


Kiva? Pliisu? Aika vaalea kokonaisuudesta kyllä tulee, sillä tehostevärinä talossamme käytetään valkoista (huomaa naapurin valkoinen aita taustalla). Toisaalta vaaleuttahan rakennuspaikkamme taloilta toivottiin. Ja toisaalta jos väri tuntuu liian vaalealta, voi talon aina maalata uudelleen astetta tummemmalla sävyllä. Vaaleanruskea sinänsä miellyttää paljonkin. Jospa tämä olisi kuitenkin viimeinen hieman sokkona tehty talopäätös. Siinä olisi hyvä tavoite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti