Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

lauantai 10. toukokuuta 2014

Raksasiivousta ja -fiilistelyä

Käytiin tänään miehen kanssa siivoilemassa talolla, kun esikoinen oli mummilassa leikkimässä ja kuopus nukahti sopivasti päikkäreille autoon. Ja voi, miten onnellinen olo siivoamisesta tulikaan! Minä keräilin vähän roskia ja lakaisin muun muassa keittiön "lattian" ensi viikolla alkavien lattiavalujen valmistelujen tieltä.

Oli ihanaa puuhastella talolla ja tehdä jotain fyysistä sen eteen, että talo joskus valmistuu. Arvostan aivan valtavasti niitä, jotka rakentavat talonsa itse. Meidän perheestä siihen ei olisi. Mutta raksasiivous oli yllättävänkin hauskaa! Taloon sai ihan eri tavalla tuntumaa, kun teki siellä jotain muutakin kuin vain tuijotti ihastuneena ympärilleen. Huomasin esimerkiksi sen, että meidän ruokapöytä tulee valtavan kauniiseen kohtaan taloa, suuren ikkunan eteen. Jos lisäksi istuu kasvot olohuoneen suuntaan, näkee kaikki muutkin isot ikkunat ja samalla toki takapihan. Oivalsin aikaisempaa paremmin myös sen, että keittiön niemekkeemme on aika suuri, kun konkreettisesti näin sen seinänpätkän, jota vasten niemeke tulee. Nappasin muutaman (huonolaatuisen) kuvan kännykällä ihan vain ikuistaakseni pohdintojani.


Olohuoneen isot ikkunat (jotka on peitetty väliaikaisesti muovilla)

Ison ikkunan eteen tulee ruokapöytä ja sen taakse niemeke
Kuten kuvista näkyy, ulkoseiniin on laitettu villat ja höyrynsulkumuovit. Ensi viikolla talolla aletaan tosiaan valmistella lattiavaluja ja meidän taas pitäisi lyödä lukkoon kaikki pintamateriaalivalinnat. Voi apua, mitähän siitä tulee...

6 kommenttia:

 1. Vauhti on huimaa. Todellakin! :)

  VastaaPoista
 2. Me rakennetaan itse (aiemmin vissiin mainitsinkin), kaadettiin puut itse, valetaan sokkelikin itse. Ollaan kumpikin nautittu joka hetkestä ja vielä intoa täynnä! En osais kuvitellekaan muuttavani kotiin jota en ole itse ollut mukana tekemässä :D kiva että sinäkin nautit raksasiivouksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan hienoa ja hatunnoston arvoinen asia, jos pystyy itse kaiken tekemään. Kukkarokin kiittää. Meille yhden kolmevuotiaan ja yhden vauvaikäisen kanssa tämä raksasiivous on juuri sopiva tehtävä, enempään ei pystyttäisi. Mutta ei kai omakotitalo koskaan aivan täysin valmis edes ole. Aina riittää jotain puuhasteltavaa, vähintään pihan puolella. :)

   Poista
  2. Pakko lisätä vielä edelliseen, että eipä meillä olisi myöskään taitoa tehdä itse. :D

   Poista
  3. Meillä olisi varmasti eri tilanne jos olisi lapsia/vauva :) Sekin on jo paljon jos pikkulasten "kanssa" alkaa rakennusprojektiin! :) Meillä on katsos liikaa aikaa ;)

   Poista