Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

tiistai 20. toukokuuta 2014

Valkoista, mustaa ja harmaata - pintamateriaalivalinnat tehty

Perheellämme oli hyvin kiireinen viikko ja se näkyi myös täällä blogin hiljaisuutena. Pahoittelut siitä. Nyt pääsen kuitenkin kertomaan pintamateriaalivalinnoistamme. Kivaa! Valintaprosessi sujui lopulta aika helposti. Ilmeisesti makumme oli kaiken tämän pyörittelyn jälkeen muokkautunut hyvin selkeäksi.

Laminaattia taloomme tulee kaikkialle muualle paitsi eteiseen, vessaan ja kosteisiin tiloihin. Valintamme osui jo aikaisemminkin mainitsemaani Rooms Loft Light Oak -laminaattiin, joka on kivan lankkumainen ja kestää hyvin kulutusta.

Kuva Värisilmän Pinterest

Ehkä itselleni pieneksi yllätykseksi emme lopulta valinneet seinien väriksi valkoista, vaan talomme yleisväri tulee olemaan Tikkurilan G486, joka on hennon greige. Päädyimme tähän siksi, että lähes kaikki huonekalumme ovat valkoisia. Ne pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun seinät eivät ole valkoiset. Tätä greigeä sävyä tulee siis kaikkiin muihin huoneisiin paitsi pesuhuoneeseen ja saunaan - yllättäen. Makuuhuoneisiin tulee lisäksi tehosteväri yhdelle seinälle. Oman makuuhuoneemme tehosteseinän väriksi valikoitui Tikkurilan Pro Grey -värikartan sävy 1918. Ja itse asiassa päätimme ottaa saman tehostevärin myös vessaan takaseinälle.

G4861918 

Tyttäremme huoneeseen valikoimme yleisvärin rinnalle tehosteeksi Tikkurilan Pionin eli X337:n.


G486 

Kuopuksemme eli pieni poikamme saa huoneeseensa yleisvärin kaveriksi Tikkurilan värin K438.

 G486K438 


Kaikki seuraavat laattakuvat ovat Värisilmän nettisivuilta. 

Eteisen lattiaan tulee kivan sementtimäinen Concept R28F/greige -laatta koossa 30x60. Laatat asennetaan tiililadonnalla.

Pesuhuoneeseen ja vessaan tulee sama lattia- sekä seinälaatta (vessassa laatta tulee vain kalusteseinälle). Lattialaataksi valikoimme Dream Night Anthracite 10x10 -laatan eli mustan peruslaatan ja seinälle Option Glossy kiiltävän valkoisen laatan koossa 30x60. Suihkujen kohdalle tehosteeksi tulee Touch Strutturato Smoke 10x30 -laatta.

DREAM 10X10 NIGHT ANTHRACITE 1,44 M2/KRT KLINKKERI
Dream Night Anthracite
Option Glossy


Touch Strutturato Smoke


Märkätiloissa noudatamme siis melko mustavalkoista värimaailmaa. Ajattelimme, että se olisi kaikkein ajattomin valinta. Kodinhoitohuoneen lattialaatta on sama kuin pesuhuoneessa ja välitilaan tulee sama laatta kuin suihkujen taakse mutta valkoisena. Kyseessä on siis Touch Strutturato White. Ihastuimme kovasti tämän laatan eläväiseen pintaan. Kodinhoitohuoneen taso on vielä päättämättä, mutta tumma ellei jopa ihan musta se tulee olemaan.

Touch Strutturato White

Aika paljon päätöksiä. Toivottavasti hyviä. Eniten minua jännittää tumman harmaa maali, joka tulee tehosteeksi sekä makuuhuoneeseemme että vessaan. Onko se liian tumma tai liian jotain muuta? Laatat ja laminaatti sen sijaan ovat mielestäni tosi sopivia valintoja meille, enkä epäile niitä yhtään.

Aikataulumme menee niin, että jo kesällä pääsen ottamaan kuvia ihan oikeista laatoista ja maaleista ihan oikeilla seinillä ja lattioilla. Eihän siihen enää pitkä aika ole! Ihanaa!                         

8 kommenttia:

 1. Oii ihania värejä! :) pääsisinpä itsekkin jo päättämään ja valitsemaan :) toisaalta hirvittää miten sitä osaa valita oikeat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kyllä mä edelleen stressaan, oonko valinnut oikeat. :D Ennen kaikkea sitä toivoisi, että muuttaessa ei mikään valinta harmittaisi. Tsemppiä sinnekin kaikkiin pähkäilyihin!

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää hienolta. :) Voin kuvitella täydellisesti tuon värimaailman sopivan teille. Nuo harmaan/ruskean sävyt näyttää kivan murretuilta. Lämpimiltä. Tässä näytöllä taittavat selvästi enemmän ruskeaan kuin siniseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika lämmin värimaailma. Lähdimme liikkeelle kylmemmästä, mutta lattian sävy lopulta määräsi tuon lämmön. Ja uskoisin, että se on meille kuitenkin sopivampi kuin kylmä. Harmaa tosiaan taittaa ruskeaan, ei siniseen eikä vihreään. Toivottavasti se ei ole liian ruskea. Eipä kai.

   Poista
  2. Ehdottomasti ei ole liian ruskea! Sopii varmasti tuon lattian kanssa just eikä melkein. :) Odotan, että pääsen katsomaan livenä.

   Poista
  3. Ilman muuta, tervetuloa katsomaan sitten livenä!

   Poista
 3. Hirmu kivoilta näyttää materiaalivalinnat! Nuo laatat on ihanat ja seinien värit!

  -Noora, talohaaveitajarakentamista.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Laattoja odotan jo ihan malttamattomana. Seinien värit ovat nyt myös livenä osoittautuneet hyviksi valinnoiksi. Ennen kaikkea olin yllättynyt, miten kivalta tuo oman makkarimme Pro Grey 1918 näyttääkään. :)

   Poista