Tervetuloa uuden blogini puolelle seuraamaan taloprojektiamme vuosimallia 2018!

Kohti uutta kotia

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Rimakattoa ja rakkautta

Oi, rimakatto, rimakatto! Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Suuret kiitokset Siklan sisustajille tämän komeuden rakentamisesta! Ihan pikku homma se ei ollut, mutta varmasti lopputulos palkitsi myös tekijänsä.

Takan hormi sai kauniin kehyksen rimoista

Rimakattoa meille tuli olohuone-keittiöön sekä eteiseen. Sisääntulo onkin varsin komea. Täytyy siitä ladata tänne joskus kuva. Rimat ovat koivua ja ne on kolmelta sivulta kahteen kertaan UV-lakattu. Toisin sanottuna värin pitäisi aika hyvin pysyä tuollaisena. Toivotaan näin, sillä se on nyt ihan täydellinen. Täydellinen.

11 kommenttia:

 1. Moi, on kyllä hyvän näköinen tuo katto! Mikä teillä riman leveys ja rimojen välinen rako, näyttää hyvältä tuollaisena! Ja ihanaa, että olette päässeet muuttamaan uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Riman leveys on 45 mm ja rako on vajaan sentin (kynän paksuus). On livenä mun mielestä vielä kivempi kuin kuvissa. :)

   Poista
 2. Komea on katto! Tuo rimakatto on kyllä houkutellut itseänikin. Oliko työläs tehdä? Mikä oli koolausväli ja työtapa, että saitte pysymään rimat noin suorassa?

  Nim. "hirsitaloa rakentamassa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidänkin mielestä on komea. :) Olihan tuo katto työläs ja hidas tehdä. Kaksi miestä sitä oli meillä tekemässä. Työtavasta en kyllä osaa valitettavasti kertoa sen enempää... Koolausväli on 40 cm.

   Poista
 3. Onpa kaunis! Aivan ihana sävy ja mieltä hivelee kuulla että se on koivua. Onkohan rimat hommattu mistä vai tulivatko Siklalta suoraan? Olemme miettineet samaa lähinnä sisustuksellisena seinäpaneeli ideana, mutta mietimme seinään lähinnä valeurallista haapa paneelia. Nyt kyllä menee ehkä suunnitelmat uusiksi, niin kaunis tuo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Rimat ovat Arolan höyläämöstä eli sieltä kannattaa kysellä. Saimme itse vinkin Arolasta yhdeltä blogini lukijalta, joten meidän lisäksemme muutkin ovat olleet tyytyväisiä. :) Koivun sävy on pysynyt edelleen kauniina, joten sitä kyllä suosittelen. Tsemppiä projektiinne!

   Poista
 4. Todella upea katto. Samantyylinen mietinnässä. Osaatko sanoa kuinka paksuna riman otitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Riman mitat ovat 25 x 45 mm.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme olleet itsekin tyytyväisiä. :)

   Poista
 6. Tuo rimakatto on niin upea!! <3 Itsekin olen suunnitellut rimakattoa jonnekin, mutta en vielä tiedä kuinka isolle alalle. Rajaisiko sillä keittiön olohuonetilasta vai koko keittiö-ruokailu-olohuone...

  VastaaPoista